Ihana, kamala aurinko; aurinko vaikuttaa ihoosi halusit tai et!

Ihana, kamala aurinko; aurinko vaikuttaa ihoosi halusit tai et!

Vaikka alkukevät on ollut tavallista viileämpi, odotamme silti enemmän kuin koskaan kesää! Nyt on hyvä aika tutkia vanhat aurinkovoiteet ja tarvittaessa tehdä ostoksia. Koska aurinkovoiteet säilyvät yleensä n. 6kk-1v, on sinulla ehkä tarvetta tuoreelle aurinkovoiteelle?

Laadukas, fysikaalinen aurinkovoide suojaa ihoa palamiselta, punoitukselta, kuivumiselta ja vanhenemiselta. Valitse aina aurinkovoide, joka suojaa niin UVA- & UVB-säteilyltä. Pimeän talvikauden jälkeen iho ei ole tottunut aurinkoon, joten suosittelemme valitsemaan vähintään suojakertoimen 30.

Miksi fysikaalinen aurinkovoide?

Fysikaalinen aurinkovoide toimii auringonsäteilyä heijastavana. Se luo ihon pinnalle kerroksen, jonka tehtävä on toimia, kuten peilin. Säteet heijastuvat takaisin iholta eivätkä UV-säteilyn vaikutukset pääse vaikuttamaan syvemmälle ihoon. Fysikaalisten aurinkovoiteiden etu on se, että niitä pidetään yleisesti erittäin turvallisina ja ei-reaktiivisina. Näin ollen fysikaalinen aurinkosuoja toimii hyvin myös herkälle tai allergisella iholla. Esimerkiksi rosaceasta tai vastaavista ihon haasteista kärsivälle fysikaalinen aurinkovoide on usein ainoa sopiva valinta, sillä kemiallisen UV-suojan lämmittävä vaikutus ei ole haluttu näissä tilanteissa. Fysikaalinen aurinkovoide on myös ympäristön kannalta kestävin tunnettu vaihtoehto, koska fysikaalisilla UV-suoja-aineilla ei ole esimerkiksi hormonitoimintaan eikä siten kalojen tai vesieliöiden terveyteen liittyviä tunnettuja vaikutuksia.

Fysikaalinen suoja muodostuu luonnossa esiintyvistä mineraaleista, joko sinkkioksidista (INCI: zinc oxide) tai titaanidioksidista (INCI: titanium dioxide). Näitä kahta ainesosaa voidaan käyttää yksinään tai toistensa kanssa.

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet eivät sisällä:

Kemiallisia UV-suoja-aineita

Turhia säilöntäaineita (mm. parabeenit)

PEG-yhdisteitä

Synteettisiä hajusteita

Petrokemian ainesosia

Tiesitkö? Myös pilvisinä päivinä kannattaa käyttää aurinkosuojaa!

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet saattavat jättää iholle kevyen, himmeän pinnan, mutta iholle ei synny valkoista kerrosta eikä se tahmaa. Käyttäessäsi ekologisia aurinkovoiteita niiden teho perustuu luonnolliseen, fysikaaliseen suojaan sekä teho on aktiivinen heti. Fysikaalinen aurinkosuoja heijastaa haitallisen säteilyn pois iholtasi.

Muista myös perheen pienimmille omat aurinkosuojatuotteet!

Aurinkovoiteet

Kasvoille

Vartalolle